Teen Challenge

Teen Challenge blev grundlagt i 1959 af præsten David Wilkerson. Hans indgang i gademiljøet i New York førte til opbyggelse af et enestående tilbud til unge, der sad fast i bandeliv, kriminalitet og massivt misbrug af alle slags.   

Budskabet om Jesus Kristus, der havde forvandlet hans eget liv, kom meget hurtigt til at forvandle mange af gadens hårde drenge og piger på mirakuløs vis.

Som et resultat af dette arbejde blev bogen og ikke mindst filmen: Korset og Springkniven kendt i store dele af verden i løbet af ’60-’70-erne. Filmen kan ses på Youtube.com

Besøg Teen Challenge hjemmeside.

Gradvist blev organisationen Teen Challenge til. En organisation der på et tværkirkeligt fundament i dag har væresteder/coffee-house og behandlingstilbud i mere end 125 lande.

 

I Teen Challenge er 7 kerneværdier centrale. Igennem troen på en levende Gud, der giver håb ind i det håbløse tror vi på, at et liv i stoffrihed er muligt. Et liv hvor der arbejdes hen imod:

 

  1. integritet og helhed
  2. medfølelse og empati
  3. vision for og engagement i egen tilværelse
  4. forvaltning af og redskaber til egen tilværelse
  5. et engageret forhold til samfundet
  6. ønske om at gøre en forskel for andre mennesker
  7. en tro på den treenige Gud: Faderen, Sønnen og Helligånden

På verdensplan kunne Teen Challenge i 2018 fejre 60 års jubilæum i New York. Tusindvis af tidligere misbrugere deltog i festlighederne og stod som synlige eksempler på et programmet virker.